Majlis Penyampaian Hadiah Pertandingan Tulisan Khat dan Program NILAM

Panitia Pendidikan Islam SMK Abi telah mengadakan Pertandingan Tulis Khat. Pertandingan ini terbuka kepada semua murid dan majlis penyampaian hadiah telah diadakan pada Hari Jumaat 05.10.2018 selepas program bacaan surah Yasin.

Turut diadakan adalah penyampaian hadiah untuk program NILAM di mana seramai 15 orang telah menerima hadiah. Mereka adalah di antara 15 murid yang tertinggi merekodkan bacaan NILAm.

Majlis Jasamu diKenang

Pada Hari Rabu 03.10.2018 telah diadakan Majlis Jasamu diKenang bagi meraikan pertukaran ahli-ahli Badan Kebajikan Guru dan Anggota Pelaksana. Majlis dimulakan jam 2.15 petang bertempat di kantin sekolah.

Majlis dimulakan dengan ucapan aluan Pn Masharuzzuhairah Mohamad, pengacara majlis. Beliau seterusnya mempersilakan Pn Noorsitah Ahmad, pengetua menyampaikan ucapan sebelum jamuan tengah hari dimulakan.

Antara tetamu yang hadir ialah Pn Haliah Otham yang dinaikkan pangkat sebagai PK Pentadbiran SMK Syed Sirajuddin. En Md Kher Kamis dinaikkan pangkat sebagai Guru Kanan Mata Pelajaran di SMK Syed Saafi, En Aryusman berpindah ke SK Padang Keria dan Pn Roslina Hassan ke SK Padang Besar Selatan. Pn Sakira Zakira bertukar ke Kuala Lumpur tidak dapat hadir.